Uczniowie ZSCH po warsztatach z Mistrzem Kurtem Schellerem

Uczniowie ZSCH uczestniczyli w szkoleniu przeprowadzonym przez Mistrza Kurta Schellera. Mieli możliwość zapoznać się z kuchnią tajską. Każdy z nich pod okiem Szefa uczył się przyrządzać m.in. makaron ryżowy z krewetkami, tofu, kurczakiem, ponadto kurczak po tajsku z curry. Mogliśmy również spróbować homara czy białą truflę.

Każdy z uczestników otrzymał certyfikat ukończenia szkolenia.

Kurt Scheller jest szefem kuchni, miłośnikiem jedzenia i twórcą pierwszej w Polsce prywatnej szkoły kulinarnej. Jak mówi sam o sobie –

wierzę, że obowiązkiem każdego znawcy sztuki kulinarnej jest przekazanie następnym pokoleniom wszystkiego czego się nauczył. Ja chcę przekazać Ci sekrety moich Mistrzów.

 

Od 15 lat Akademia pracuje według tych samych reguł:

  • Zajęcia prowadzone są przez Szefa Kurta Schellerea, w małych grupach do 8 osób
  • Szef osobiście układa przepisy i wybiera najlepsze produkty, od warzyw po świeże homary!
  • Zaczynamy od nauki podstaw technicznych, by praca w kuchni była efektywna, łatwiejsza i bezpieczniejsza
  • Stawiamy na praktykę. Uczestnicy pracują samodzielnie na wszystkich etapach przygotowywania dań
  • Czerpiemy z kultur kulinarnych całego świata. Rozbudzamy ciekawość i uczymy nowych smaków
  • Inspirujemy aromatami przypraw, które sprowadzamy do naszej kuchni z najdalszych zakątków świata
  • Każde warsztaty łączymy z degustacją dań. Nic nie smakuje tak dobrze jak satysfakcja z własnej pracy
  • Kuchnia Akademii otwarta jest dla każdego, niezależnie od umiejętności, czy doświadczenia w kuchni

[Best_Wordpress_Gallery id=”77″ gal_title=”Uczniowie ZSCH po warsztatach z Mistrzem Kurtem Schellerem”]

 

 

 

 

 

 

 

lis 22, 2018

Skip to content