NABÓR 2019/2020 –KIERUNKI KSZTAŁCENIA
Dla absolwentów szkół podstawowych i gimnazjów
Technikum
- TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
- TECHNIK USŁUG KELNERSKICH
- TECHNIK HOTELARSTWA
- TECHNIK ORGANIZACJI TURYSTYKI
- TECHNIK ANALITYK
- TECHNIK TECHNOLOGII CHEMICZNEJ
- TECHNIK USŁUG FRYZJERSKICH
Szkoły branżowe
- KUCHARZ
- KELNER
- FRYZJER
- Wnioski przyjmujemy od 13 maja do 17 czerwca
- do wniosku załączamy ZAŚWIADCZENIE od lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań do nauki w wybranym zawodzie.
- Skierowania na badania można odbierać w sekretariacie uczniowskim od 3 kwietnia 2019.
- od 21 czerwca do 25 czerwca br. dostarczamy
- świadectwo ukończenia gimnazjum/szkoły podstawowej,
- zaświadczenie z egz. gimnazjalnych/egz. ośmioklasisty,
- 3 zdjęcia (podpisane imieniem i nazwiskiem). Bardzo prosimy o zdjęcia na jasnym tle i w jasnych bluzkach. Ułatwia to widoczność pieczęci na zdjęciu na legitymacji.\
- kartę zdrowia
UWAGA: NIE UDZIELAMY INFORMACJI O WYNIKACH NABORU TELEFONICZNIE
- Wyniki rekrutacji ogłoszone będą w internecie na stronie naboru elektronicznego,
- Listy kandydatów zakwalifikowanych do przyjęcia do szkół będą również wywieszone w szkole dn.11 lipca br. od godziny 12:00
- Do dnia 15 lipca (do godz.15:00) br. osoby zakwalifikowane do przyjęcia potwierdzają wolę podjęcia nauki w szkole poprzez przedłożenie oryginałów świadectwa ukończenia gimnazjum/szkoły podstawowej i zaświadczenie egzaminu gimnazjalnego/egz. ośmioklasisty.
- 16 lipca br. od godziny 12:00 ogłoszenie list kandydatów przyjętych do szkół.
Zajęcia edukacyjne, których oceny przeliczane są na punkty we wszystkich profilach to: język polski i matematyka
w poszczególnych profilach dodatkowo punktujemy:
technik żywienia i usług gastronomicznych,
technik usług kelnerskich:
- informatyka
- biologia
technik hotelarstwa
technik organizacji turystki:
- informatyka
- geografia
technik analityk
technik technologii chemicznej
- biologia
- chemia
technik usług fryzjerskich
- informatyka
- biologia
Branżowa Szkoła I Stopnia kucharz/kelner
- plastyka
- informatyka
Branżowa Szkoła I Stopnia fryzjer
- plastyka
- informatyka
Osoby przyjęte do klas:
Branżowej Szkoły I Stopnia: kucharz/kelner
Technikum: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik usług kelnerskich, technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki
po ogłoszeniu wyników naboru tj. 11 lipca 2019r.
KONIECZNIE
odbierają skierowanie na badania sanitarno-epidemiologiczne
(w sekretariacie uczniowskim)
INFORMACJE DLA UCZNIÓW (nowych) KLAS I
WAŻNE!!!
Na dzień 1 września 2019r należy mieć zrobione badania sanitarno-epidemiologiczne w zawodach.
- BS I Stopnia: kucharz/kelner
- technik żywienia i usług gastronomicznych
- technik usług kelnerskich
- technik hotelarstwa
- technik organizacji turystyki
Skierowania na badania do SANEPIDU wydawane będą w sekretariacie uczniowskim szkoły w dniach od 11 lipca do 12 lipca br. (w godz. 800-1500).
Badania lekarskie należy wykonać do 30 lipca br..
Po wykonaniu badań w SANEPIDzie należy KONIECZNE udać się do lekarza medycyny pracy.
Lekarz medycyny pracy wyda dokument. : „ORZECZENIE” o zdolności wykonywania prac, przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia lub choroby zakaźnej na inne osoby.
Dokument będzie w dwóch egzemplarzach. Jeden NALEŻY dostarczyć do szkoły do dn 31.07.2019
Bez dokumentów od lek.med. pracy uczeń nie będzie mógł przystąpić do zajęć w szkolnej pracowni gastronomicznej w nowym roku szklonym.
WAŻNE!!!
Dotyczy uczniów w zawodzie:
- BS I Stopnia: kucharz/kelner
- technik żywienia i usług gastronomicznych
- technik usług kelnerskich
od dnia 1 września 2019r na zajęcia praktyczne obowiązuje strój roboczy: biały płócienny fartuch oraz nakrycie głowy.
Należy zaopatrzyć się we własnym zakresie.
(dostępne w sklepach medycznych albo secondhandach)