Uczniowie ZSCH uczestniczyli w szkoleniu przeprowadzonym przez Mistrza Kurta Schellera. Mieli możliwość zapoznać się z kuchnią tajską. Każdy z nich pod okiem Szefa uczył się przyrządzać m.in. makaron ryżowy z krewetkami, tofu, kurczakiem, ponadto kurczak po tajsku z curry. Mogliśmy również spróbować homara czy białą truflę.
Każdy z uczestników otrzymał certyfikat ukończenia szkolenia.
Kurt Scheller jest szefem kuchni, miłośnikiem jedzenia i twórcą pierwszej w Polsce prywatnej szkoły kulinarnej. Jak mówi sam o sobie –
wierzę, że obowiązkiem każdego znawcy sztuki kulinarnej jest przekazanie następnym pokoleniom wszystkiego czego się nauczył. Ja chcę przekazać Ci sekrety moich Mistrzów.
Od 15 lat Akademia pracuje według tych samych reguł:
- Zajęcia prowadzone są przez Szefa Kurta Schellerea, w małych grupach do 8 osób
 - Szef osobiście układa przepisy i wybiera najlepsze produkty, od warzyw po świeże homary!
 - Zaczynamy od nauki podstaw technicznych, by praca w kuchni była efektywna, łatwiejsza i bezpieczniejsza
 - Stawiamy na praktykę. Uczestnicy pracują samodzielnie na wszystkich etapach przygotowywania dań
 - Czerpiemy z kultur kulinarnych całego świata. Rozbudzamy ciekawość i uczymy nowych smaków
 - Inspirujemy aromatami przypraw, które sprowadzamy do naszej kuchni z najdalszych zakątków świata
 - Każde warsztaty łączymy z degustacją dań. Nic nie smakuje tak dobrze jak satysfakcja z własnej pracy
 - Kuchnia Akademii otwarta jest dla każdego, niezależnie od umiejętności, czy doświadczenia w kuchni
 
[Best_Wordpress_Gallery id=”77″ gal_title=”Uczniowie ZSCH po warsztatach z Mistrzem Kurtem Schellerem”]



